Tietoa Rent-a-Park-palvelusta

Miten palvelu toimii
FAQ

PAIKKOJEN OMISTAJILLE
Kuinka listaan paikan vuokralle?
Jos omistat tai hallinnoit yhtä tai useampaa paikkaa, ja haluat listata ne vuokralle, klikkaa ”Lisää uusi ilmoitus!” painiketta sivun ylälaidassa oikealla aloittaaksesi listauksen. Täytä kaikki vaaditut kentät, lisää pari kuvaa paikastasi ja tallenna listaus. Joku vuokraa sen pian!

Mikä ero on ”tunti”, ”päivä” tai ”kuukausi” listauksilla?
Haluamme tarjota joustavuutta paikan vuokraamiseen juuri sopivalle ajalle. Kun listaat paikan, voit valita haluatko vuokrata sitä tunneittain (hinta/tunti), päivittäin (hinta/päivä) tai kuukausittain (hinta/kuukausi).
Esimerkiksi: jos paikkasi on vapaana kun olet töissä, suosittelemme laittamaan sen tuntivuokralle. Jos taas paikka on vapaana enemmän tai vähemmän jatkuvasti, kenties kuukausivuokra on paras vaihtoehto.
Huom: Tällä hetkellä saatavuustiedot ovat saatavilla vain päivävuokralla oleville listauksille. Jos käyttäjä on varaamassa tämän tyyppistä listausta, hän näkee paikan saatavuuden tietyille päiville. Jos joku on varannut jo tietyn päivän, ei samaa päivää voi enää varata uudestaan (kyseinen päivämäärä näkyy kalenterissa harmaana). Voit myös sulkea pois haluamiasi päivämääriä, jolloin paikka ei ole varattavissa. Tunti- tai kuukausivuokralla oleville paikoille tätä ominaisuutta ei ole vielä tarjolla. Suosittelemme sen sijaan olemaan yhteydessä paikan varaajaan palvelun kautta, jotta voitte varmistaa paikan saatavuuden haluamaanne aikaan.

Miten minulle tilitetään maksut listatuista parkkipaikoistani?
Jotta voit vastaanottaa tilityksiä parkkipaikoista, tarvitset PayPal Business-tilin. Kun sinulla on se, klikkaa nimeäsi yläpalkista, valitse ”Asetukset” ja  sieltä "Maksutiedot", jonka jälkeen seuraa ohjeita yhdistääksesi PayPal-tilisi Rent-a-Park tiliisi. Maksut tilitetään PayPal-tilillesi.

Kuinka päivitän nykyisen PayPal-tilini PayPal Business -tiliksi?

1.       Kirjaudu PayPal-tilillesi täällä.

2.       Klikkaa nimesi alla olevaa tekstiä “Upgrade”

3.       Valitse seuraavista vaihtoehdoista edelleen ”Upgrade”

4.       Täytä vaaditut kentät ohjeiden mukaan

5.       Lue ja hyväksy ehdot, lopuksi klikkaa ”Agree and Continue”

6.       Täytä vaadittavat tiedot liiketoiminnan osalta

7.       Tarkista omat tietosi ja klikkaa ”Submit”

8.       Lopuksi PayPal toimittaa sähköpostiisi linkin, jonka avulla vahvistat sähköpostiosoitteesi

9.       Tili on valmis käyttöön.


Kuinka luon uuden PayPal Business -tilin?

1.       Siirry PayPal -kotisivulle  ja klikkaa oikeasta yläkulmasta ”Sign Up”.

2.       Valitse vaihtoehdoista ”Business account”

3.       Syötä sähköpostiosoitteesi

4.       Täytä tietosi, hyväksy ehdot ja klikkaa ”I agree and continue”

5.       Täytä vaaditut tiedot liiketoiminnan osalta , lopuksi klikkaa ”Continue”

           HUOM! PayPal pyytää täyttämään kentän ”Business Information”.

           Mikäli sinulla ei ole yrityksen nimeä käytettävissä, voit syöttää kenttään myös oman nimesi.

6.       Lopuksi lisää tilinhaltijan tiedot.

7.       PayPal toimittaa sähköpostiisi linkin, jonka avulla vahvistat sähköpostiosoitteesi

8.       Tili on valmis käyttöön.


Kuinka paljon palvelun käyttö maksaa?
Rekisteröityminen ja autopaikkojen listaaminen on maksutonta. Veloitamme onnistuneesta vuokraustapahtumasta 15%:n välityspalkkion. Veloitus tapahtuu listaushinnasta vuokraushetkellä ja paikan myyjän vahvistaessa maksutapahtuman. Maksuja välittävä PayPal veloittaa tapahtumista oman palkkionsa, joka on 2 - 5% + 0,35 EUR (voit tutustua PayPalin maksuihin täällä).

Vuokravakuus
Vuokravakuudelle ei ole ensijaisesti tarvetta, koska motoristi maksaa paikasta etukäteen.

Miten vuokrauksesta saatavia tuloja verotetaan?
Autopaikan myyjä on itse vastuussa asianmukaisesta verotuksestaan. Witrafi Oy ei ota kantaa verotukseen, vaan seuraavat ohjeet ovat lähinnä suuntaa-antavia ja jokainen myyjä vastaa yksin omasta verokohtelustaan.

Yksityishenkilön saamaa vuokratuotto on veronalaista pääomatuloa.
Pääomatulojen veroprosentti on 30 000 EUR asti 30%. Jos pääomatuloja on yli 30 000 EUR, ylimenevän osan veroprosentti on 34%. 
Lisätietoja verotuksesta: 

Yrityksen toimiessa myyjänä, on tuotto yhtälailla veronalaista tuloa.
Riippuen yrityksen olosuhteista, sovelletaan elinkeinoverotuslakia tai tuloverolakia.

Onko paikan myyjä arvonlisäverovelvollinen? 
Mikäli 12kk tilikauden liikevaihto ylittää 10 000 EUR, on myyjä arvonlisäverovelvollinen. 
Lisätietoja arvonlisäverotuksesta: 

MOTORISTEILLE
Kuinka varaan haluamani paikan?
Kun olet löytänyt haluamasi parkkipaikan, voit varata sen klikkaamalla ”vuokraa” painiketta parkkipaikan kuvauksessa. Päivittäisten listausten kohdalla sinun tulee myös valita kalenterista päivät, jolloin haluat käyttää paikkaa. Tunneittain tai kuukausittain tapahtuvasta vuokrasta neuvomme ottamaan lisäksi yhteyttä omistajaan, jotta voitte sopia sopivat ajankohdat paikan käyttöön.
Huom: Paikan omistajan tulee hyväksyä varauksesi. Vasta kun omistaja on hyväksynyt varauksesi, veloitetaan sinulta maksu paikasta ja voit käyttää paikkaa.

Mitä autopaikan varaaminen maksaa?

Paikan varauksen yhteydessä suoritat vain maksun, jonka paikan vuokraaja on ilmoitukseen sisällyttänyt. Esimerkki:

Jos autopaikkaa vuokrataan tuntiperusteisesti 2,00 EUR/tunti ja varaat paikan viideksi (5) tunniksi, suoritettava maksu on tuolloin 10,00 EUR (ei lisäkuluja)


Mitä tarkoittaa ”merkitse toteutetuksi”?
Sen jälkeen, kun olet käyttänyt varaamaasi paikkaa sovitun ajan, sinun tulee merkitä tapahtuma toteutetuksi. Tämän tekemällä tapahtuma on onnistunut, tai tapahtuma on hyväksytysti toteutettu. Kun tapahtuma on merkitty toteutetuksi, molemmat osapuolet voivat jättää toisistaan palautteen järjestelmään.

Mistä tiedän, että paikan myyjällä on oikeus vuokrata paikkaa? 
Rent-a-Park -käyttöehdoissa (kohta 5.2) mainitaan, että paikan myyjällä tulee olla pätevä omistusoikeus paikkaan ja oikeus tarjota paikkaa vuokralle. Mikäli väärinkäytöksiä ilmenee, poistamme käyttäjän tilin ja kyseisen käyttäjän laatimat vuokrausilmoitukset.

Miksi palaute on tärkeää?
Rent-a-Park perustuu suoraan kanssakäyntiin motoristien ja parkkipaikkojen omistajien kesken. Jättämällä palautteen pysäköinnin jälkeen voit antaa muille palvelun käyttäjille arvokasta tietoa toisesta osapuolesta luotettavuuden varmistamiseksi ja parannusehdotuksia tulevaisuutta varten. Jättämällä palautteen teet palvelun käytöstä miellyttävämpää kaikille!

Jos sinulla on kysymyksiä, ideoita tai ehdotuksia parantaa Rent-a-Park palvelua, lähetä meille vapaamuotoinen palaute käyttäen tätä lomaketta: ota yhteyttä.